Підібрати сонячну електростанцію: призначення, потужність та інші параметри

Які проблеми можуть вирішити сонячні електростанції в Україні, будівництво якого типу СЕС найбільше потрібна і що треба врахувати при виборі установки.

Що треба врахувати тим, хто вирішив купити електростанцію, сонячні панелі якого типу вибрати й в чому їхня різниця, як визначитися з потужністю фотоелектричної установки — відповідаємо на ці та інші не менш важливі питання. Визначитись з якими необхідно перед тим, як починати проєктувати СЕС

Купити електростанцію: сонячні панелі, їх потужність та інші фактори

Перше, з чим необхідно визначитися під час підбору сонячної електростанції — це її призначення:

  • Автономна — забезпечує об’єкт електроенергією у повному обсязі незалежно від наявності зовнішньої мережі. Цього вдається досягти коштом встановлення акумуляторної групи, в якій відбувається накопичення та зберігання електроенергії. Накопичена електроенергія починає використовуватися, коли генерації від сонячних панелей стає недостатньо, а місткість сховища повинна забезпечити енергопостачання об’єкта протягом відрізка часу, коли вироблення електроенергії слабке або відсутнє взагалі. Встановлення акумуляторів різко збільшує вартість СЕС, а також робить проблематичною її окупність. Тому такий варіант виправданий для встановлення у домашньому домоволодінні.
  • Мережева — фотоелектрична установка може працювати тільки за наявності зовнішнього енергопостачання, воно використовується для генерації власної електроенергії, що дозволяє значно знизити обсяги електрики, що закуповується із загальної енергомережі. Це економічно виправдане рішення, мережева СЕС повністю окупається протягом 3 років під час будівництва коштом власних коштів, 4 — під час використання кредитних коштів у межах компанії 5-7-9.

При виборі обладнання для сонячної електростанції слід виходити із потужності, яку потрібно отримати. Якщо мова про автономну сонячну електростанцію, то її повинно вистачати на покриття власного споживання, а також на заряджання акумуляторів протягом світлового дня, коли генерація найактивніша. При підборі потужності для мережної станції ще недавно необхідно було знайти баланс, щоб не доводилося штучно обмежувати обсяги виробітку влітку. Наразі цю проблему вирішено коштом підключення по системі Net billing, коли підприємство, як активний користувач, може продавати надлишки електроенергії, виробленої власною електростанцією, у загальну енергомережу. Отримані кошти можна буде використовувати для оплати електроенергії, яка використовується в період слабкої генерації.

Важливий момент — це вибір сонячних панелей, тут доведеться врахувати кілька факторів:

  • Доступна площа — якщо вона обмежена, то для того, щоб досягти необхідної потужності, можна використовувати більш потужні панелі, хоча вони й обійдуться дорожче.
  • Монокристалічні панелі краще працюють в умовах розсіяного освітлення, а також високої щільності хмар.
  • Використання двосторонніх панелей дозволяє підвищити продуктивність до 30 відсотків порівняно з такою самою ділянкою площі, де встановлені односторонні сонячні панелі.

Підібрати сонячну електростанцію https://rayton.com.ua/, яка забезпечить оптимальну продуктивність, дозволяє створити математичну модель, на якій можна розглянути різні варіанти використання обладнання, щоб досягти максимально можливого ефекту.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *